nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Meghalt egy orvos, miután 40 pácienst kezelt az éjszakai műszakban

Meghalt egy orvos, miután 40 pácienst kezelt az éjszakai műszakban

A 43 éves kínai orvos mellkasi fájdalmakra, erős szívdobogásra és légzési nehézségekre panaszkodott, mielőtt összeesett volna.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A 43 éves Guo Quingyuan az északnyugat-kínai Csinghaj város egyetemi kórházának orvosa, és épp végzett volna az éjszakai műszakkal, mikor összeesett. A baleseti sebész életét kollégái négy órán keresztül próbálták megmenteni. Mindhiába. A férfi meghalt.

A South China Morning Post tudósításából kiderül, a 43 éves traumatológus aznap épp éjszakai műszakban volt, melynek végén elvállalt egy 3 órás plusz műszakot is. Ebben az időben legalább 40 pácienst látott el.

Guo halála megrendítette a kínai nyilvánosságot, annál is inkább, mert nem ez volt az első olyan eset az országban, mikor egy orvos a túlfeszített munkatempó miatt veszítette életét. Legutóbb, decemberben egy légúti specialista halt meg, aki 18 órát dolgozott egyhuzamban.

Ugyanebben a kórházban dolgozik egyébként Guo felesége is, aki nem nyilatkozott az ügyben.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon