nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Durva áremelés jöhet a boltokban

Durva áremelés jöhet a boltokban

A nagy áruházláncok egymásra licitálnak a kötelező béremeléseken felül adott fizetésemelésekkel. Ennek költségei azonban a fogyasztói árakban is jelentkezhetnek.
NLCafé
f Ajánlom

Drágulással járhat a januári újabb kötelező emelésen túl egyre több áruházláncnál bejelentett idei bérfejlesztés, mivel immár a piac diktálja a tempót, és a munkaerőhiány orvoslására kínált növekvő fizetések határozzák meg a nagy cégek versenyhelyzetét – írja a Magyar Idők.

bérköltségek növekedése azonban még a folyamatosan bővülő eladási forgalomban is komoly pluszkiadást jelent, a tőkeerős nagy láncoknak is, a többlet várhatóan továbbgyűrűzik a fogyasztói árakba: elsősorban nem a napi fogyasztású friss termékek, hanem a tartós vagy kényelmi árucikkek esetén.

Nem csupán a fizetések emelkedése miatt háríthatják tovább a vásárlókra a pluszkiadásokat, mivel a kereskedőknek ugyancsak jelentős tételt jelent, hogy a fizetések mellett a beszerzési árak is emelkednek. (…) A túlzott áremelés rosszul is elsülhet, ugyanis a vásárlók többsége még mindig árérzékeny

– vélekedik Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára 

Megosztás Facebookon