nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Több százezer hamis euró került forgalomba tavaly

Több százezer hamis euró került forgalomba tavaly

Nőtt tavaly a forgalomban lévő hamis euróbankjegyek száma, de az okozott kár csökkent – mutatják az Európai Központi Bank (EKB) adatai. A hamisítók kedvenc címlete továbbra is a korábbi szériájú 50 eurós volt.
Avatar
MTI
f Ajánlom

Az EKB pénteken közölte, hogy a rendőrség, a kereskedelem és a bankok világszerte 694 ezer hamis euróbankjegyet vontak ki a forgalomból 2017-ben. Ez 1,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az okozott kár viszont csak mintegy 36 millió euró volt a 2016. évi 40 millió euróval szemben.
Abban az évben különösen sok hamis 500 eurós címlet került forgalomba.

A kisebb kár oka, hogy 2017 áprilisában jóval nehezebben hamisítható, javított biztonsági elemekkel ellátott 50 eurós bankjegyeket hozott forgalomba az Európai Központi Bank.

A külföldi pénzek váltásánál, itthon és külföldi tartózkodásnál egyaránt, továbbra is érdemes követni az általános szabályt: pénzt csak hivatalos, illetve kijelölt pénzváltó helyeken, bankfiókban érdemes váltani, a tranzakcióról pedig fontos bizonylatot kérni.

Kiemelt kép: Andreas Arnold / DPA

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon