nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Rékasi Károly fiát rongálással, százezres kár okozásával gyanúsítják

Rékasi Károly fiát rongálással, százezres kár okozásával gyanúsítják

Rékasi Zsigmond azután nyilatkozott, hogy csütörtökön rendőrök jártak nála, és lefoglalták a számítógépét. A januári diáktüntetésen is résztvevő fiút festékszórózással, rongálással gyanúsítják, de szerinte politikai okai vannak a rendőrség lépéseinek.
NLCafé
f Ajánlom

Mint arról beszámoltunk, Rékasi Károly és Détár Enikő fia, Rékasi Zsigmond január 25-én Facebookon tette közzé, hogy házkutatást tartottak nála, négy rendőr vitte el a fiú számítógépét. A 16 éves Rékasi egy nappal később a mérce.hu-nak elmondta, hogy nyílt megfélemlítésnek tartja a rendőrség csütörtök reggeli intézkedését.

Mint fogalmazott, a konkrét ügy, amivel gyanúsítják, az, hogy tavaly októberben valaki a Budakeszi Önkormányzat épületére és egy helyi iskola falára festette a Renegátlástalanok mozgalom jelvényét. Ez egy olyan, a Facebookon is szerveződő csoportosulás, amelynek Rékasi Zsigmond az alapítója. A határozatban azt írják, hogy a rongálás során 135.277 forintos kár keletkezett, ami nem esik bűncselekmény kategóriába, csak szabálysértésnek számít.

Fotó: Facebook/Zsigmond Rékasi

A fiú szerint – aki múlt héten pénteken részt vett a diáktüntetésen és az utána lévő spontán vonuláson is, valamint korábban ligetvédőként a biztonsági emberekkel volt összetűzése – a diáktüntetésen tett megnyilvánulásai miatt járt nála a rendőrség. 

Rékasi furcsállja, hogy festékszórózással gyanúsítják, de a számítógépét viszik el. Állítja, nem tudja, ki graffitizte össze a budakeszi épületek falait, de ha tudná sem buktatná le őt.

Megosztás Facebookon