nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Rékasi Károly fiát rongálással, százezres kár okozásával gyanúsítják

Rékasi Károly fiát rongálással, százezres kár okozásával gyanúsítják

Rékasi Zsigmond azután nyilatkozott, hogy csütörtökön rendőrök jártak nála, és lefoglalták a számítógépét. A januári diáktüntetésen is résztvevő fiút festékszórózással, rongálással gyanúsítják, de szerinte politikai okai vannak a rendőrség lépéseinek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Mint arról beszámoltunk, Rékasi Károly és Détár Enikő fia, Rékasi Zsigmond január 25-én Facebookon tette közzé, hogy házkutatást tartottak nála, négy rendőr vitte el a fiú számítógépét. A 16 éves Rékasi egy nappal később a mérce.hu-nak elmondta, hogy nyílt megfélemlítésnek tartja a rendőrség csütörtök reggeli intézkedését.

Mint fogalmazott, a konkrét ügy, amivel gyanúsítják, az, hogy tavaly októberben valaki a Budakeszi Önkormányzat épületére és egy helyi iskola falára festette a Renegátlástalanok mozgalom jelvényét. Ez egy olyan, a Facebookon is szerveződő csoportosulás, amelynek Rékasi Zsigmond az alapítója. A határozatban azt írják, hogy a rongálás során 135.277 forintos kár keletkezett, ami nem esik bűncselekmény kategóriába, csak szabálysértésnek számít.

Fotó: Facebook/Zsigmond Rékasi

A fiú szerint – aki múlt héten pénteken részt vett a diáktüntetésen és az utána lévő spontán vonuláson is, valamint korábban ligetvédőként a biztonsági emberekkel volt összetűzése – a diáktüntetésen tett megnyilvánulásai miatt járt nála a rendőrség. 

Rékasi furcsállja, hogy festékszórózással gyanúsítják, de a számítógépét viszik el. Állítja, nem tudja, ki graffitizte össze a budakeszi épületek falait, de ha tudná sem buktatná le őt.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon