nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
A tesitanár védte meg a diákot, akit viperával támadtak meg Hatvanban

A tesitanár védte meg a diákot, akit viperával támadtak meg Hatvanban

Fagyizni indult az osztály a tornatanárral, de az egyik diákba belekötött egy fiatalember. A két testvére bántalmazni kezdte a tanulót, egyikük viperával rontott neki. A testnevelő tanár vetett véget a bántalmazásnak.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy testvérpár ellen, akik Hatvanban viperával bántalmaztak egy diákot, aki tanárával és osztálytársaival együtt a város főterén át a közeli fagyizóba igyekezett.

Az ügyészség közleménye szerint 2017 októberében az egyik osztály tanulóit jutalmul fagyizni hívta a testnevelő tanár. Miközben a főtéren található fagyizóba sétáltak, a téren álldogáló fiatal belekötött az egyik 18 éves diákba, akivel már korábban is volt konfliktusa.

Kettejük között szóváltás alakult ki, ami tettlegesség nélkül ért ugyan véget, ám a kötözködő fiú közelben tartózkodó testvére nem hagyta annyiban a dolgot. A sértett után lépett, és többször – minden ok nélkül – megütötte őt. Ezt látva a tanár a diákja védelmére kelt, de kettejüknek együttes erővel sem sikerült megfékezni az erőszakos I. rendű vádlottat.

Az incidens ezzel még nem ért véget. Épp ekkor hajtott be a térre a két addigi támadó harmadik testvére, a II. rendű vádlott. Kiugrott az autójából, és egy fémből készült teleszkópos bottal – viperával – öccse megsegítésére indult. Az idősebb vádlott megpróbálta a bottal leütni a védekező diákot, de ő az alkarjával hárította a fejére irányzott ütést.

A tanítványát mindvégig bátran védelmező pedagógus csak ezt követően tudott véget vetni az erőszaknak, a támadók pedig távoztak a helyszínről.

A Hatvani Járási Ügyészség az I. rendű vádlottat garázdaság vétségével, bátyját pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az I. rendű vádlottal szemben pénzbüntetést, míg a II. rendű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és annak próbaidejére rendelje el a viperával támadó fiatalember pártfogó felügyeletét is.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon