Aktuális

Házkutatást tartottak Rékasi Károly fiánál

Facebookon tette közzé Détár Enikő és Rékasi Károly fia, Rékasi Zsigmond, hogy január 25-én négy rendőr járt náluk a házban, és a gimnazista fiú számítógépét vitték el. Rékasi Zsigmond felszólalt a januári diáktüntetésen, de elhivatott ligetvédőként is írtak már róla a lapok.

„MA REGGEL ELVITTE 4 RENDŐR A SZÁMÍTÓGEIMET!! SENKI NE ÁLLJON VELEM SZÓBA TELEFONON ÉS SZEMÉLYES BESZÉLGETÉSEN KÍVÜL. KÜLÖN MEGVÁRTÁK, HOGY EGYEDÜL LEGYEN ÉDESANYÁM, ÉS AKKOR TÖRTEK RÁ! FELHÁBORÍTÓ AMI EBBEN AZ ORSZÁGBAN MEGY” – írta Facebookján Rékasi Zsigmond, akinek a posztját Nyáry Krisztián irodalomtörténész is megosztotta azzal a megjegyzéssel, hogy nem ismeri a házkutatás pontos okát, de azt tudja, hogy a gimnazista fiú felszólalt a januári diáktüntetésen. 

Rékasi Károly és Détár Enikő fia (művészneve Ziggy) már korábban is bekerült a hírekbe mint elhivatott ligetvédő. A Bors a nyáron azt írta, hogy a 16 éves fiú nem riad vissza a közszerepléstől, a Városligetben az egyik spontán demonstráción gázspray-vel fújták le őt és több társát a biztonsági emberek. 

Rékasi Zsigmond korábban a Pesti Bulvárnak beszélt a Facebookon szerveződő Renegátlástalanok mozgalomról, amelynek egyik, slam poetryvel, meleg teával és – a leírás szerint – jogi felvilágosítással felturbózott eseménye február elején lesz a Szabadság téren. Rékasi mozgalma a jelenlegi kormánnyal elégedetlen fiatalokat kívánja megszólítani. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top