Aktuális

Megölte kislányát, mert idegesítette a sírása

Többször fejbe verte, majd hosszasan rázta hét hónapos gyermekét egy fertőendrédi anya, amivel a gyermek halálát okozta. Büntetőpere ma kezdődött meg a Győri Törvényszéken.

Emberölés miatt került a vádlottak padjára N. Marietta, aki megölte 7 hónapos kislányát, mert idegesítette a gyerek sírása. Az első tárgyalási nap a vádirat ismertetésével telt, eszerint a vádlott korábban Svájcban élt, 2016 májusában érkezett haza Fertőendrédre az élettársához a februárban született gyermekével, Kendrával.

Marietta sokat ivott, még több nyugtatót szedett, Kendrát, aki sírásával az őrületbe kergette, sokszor elhanyagolta, türelmetlen volt vele.

Fertőendréden történt a csecsemőgyilkosság

A végzetes napon Marietta egész végig egyedül volt kislányával, saját bevallása szerint legalább nyolc nyugtatót vett be ez idő alatt. Később, a délutáni etetésnél Kendra sírni kezdett, amitől elszállt a nő agya: háromszor, vélhetően ököllel megütötte a fejét, és nagy erővel, hosszan rázta. A hét és fél kilogrammos csecsemő nem sokkal ezután meghalt.

A gyilkos anya halott gyermekét az ágy melletti szőnyegen hasra fektette, abban az állapotban találta meg a hazaérkező élettársa, aki azonnal hívta a mentőket. A mentők a több órája halott csecsemőt megpróbálták újraéleszteni, kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét. A vádlott ezután a rendőrök megérkezéséig rendet rakott a szobában.

A csecsemő halálának közvetlen oka agyzúzódás volt. A sérülések és az agyzúzódás következtében olyan fokú agyvizenyő alakult ki, amibe a gyermek rövid időn belül belehalt.

A nő nem ismerte el a felelősségét. Azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, mert gyógyszereket vett be, az igazságügyi orvos szakértők szerint viszont nincs olyan baja a nőnek, ami megmagyarázhatná ezt a cselekményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top