Aktuális

Előzetesbe került az Újlak utcában késelő 17 éves fiú

Házi őrizetből előzetes letartóztatásba, javítóintézetbe került a januárban történt rákoskeresztúri gyilkosság 17 éves gyanúsítottja.

Az elsőfokú bíróság még január 15-én rendelte el a 17 éves W. Dávid nyomkövetős házi őrizetét, miután a gyanú szerint megölt egy 19 éves lányt. A másodfokú bíróság most ezt a döntést változtatta meg – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A másodfokú bíróság álláspontja szerint az élet elleni bűncselekmény súlya és társadalomra veszélyessége már önmagában is felveti a gyanúsított szökésének veszélyét, és utalt arra, hogy a fiatalkorú gyanúsítottal szemben kiszabható szabadságvesztés leghosszabb időtartama 10 év.

A konkrét ügy vizsgálata során arra a következtetésre jutottak, hogy a bűncselekmény előzményei, jellege, az elkövetés módja, a gyanúsított magatartása az elkövetés után és az elfogása során egyértelműen megalapozza a szökés és elrejtőzés veszélyét. Ezt a kedvező családi és lakhatási feltételek sem közömbösítik.

Korábban ugyanis arra hivatkozva engedélyezték a házi őrizetet, hogy a fiú rendezett családi körülmények között él, középiskolában tanul, és emellett állandó munkahelye is van, a magatartásával korábban nem volt probléma. 

A mostani döntés során azt is mérlegelték, hogy a nyomkövető eszközzel végrehajtott házi őrizet sem küszöböli ki teljesen a szökés, elrejtőzés veszélyét.

Az egy hónapra elrendelt előzetes letartóztatást javítóintézetben kell végrehajtani.

A gyanú szerint a fiú január 12-én megölte korábbi barátnőjét, a 19 éves Fannit egy Újlak utcai panelház hatodik emeletén. A fiú képtelen volt elfogadni, hogy kapcsolatuknak vége, ezután többször is zaklatta, és fenyegette a lányt. Aznap este szóváltásba keveredett Fannival, majd a veszekedés hevében többször nyakon szúrta, emiatt a lány meghalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top