Aktuális

Állatkínzást kiáltanak többen a teknős hátán lovagló gyerek fotója láttán

Többeknél kicsapta a biztosítékot egy dunaújvárosi állatbemutatón készült fotó, amelyen egy gyermek egy óriásteknős hátán ülve pózol.

Egzotikus állatbemutatót tartottak a napokban Dunaújvárosban, ahol egy sor olyan állatot láthattak testközelből a gyerekek, amikkel nem futhatnak csak úgy össze a Duna partján. A kiállításon volt kenguru, tarajos sül, és óriásteknős is, ez utóbbinak a hátára engedték felülni a gyermekeket egy-egy fotó kedvéért, és ez volt az, ami kiborította az embereket.

Kiállítás… inkább állatkínzás. Megengedték, hogy a kisgyerekek ráüljenek a teknősre. Kenguru a sarokban kétszer kétméteres ketrecben

 – írta a Facebookon egy felháborodott anyuka.

Óriásteknős hátán lovagolt a gyerek Dunaújvárosban, többeknek nem tetszett – forrás: Facebook

A múlt pénteken megrendezett bemutatón állítólag az egyik szülő ragaszkodott ahhoz, hogy gyermekéről készüljön egy fotó, amikor a gyerek a teknős hátán ül. Az állatokat tulajdonló és bemutató vállalkozás vezetője arról tájékoztatta a Borsot, hogy minden állatot előírások szerint tartanak.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat és Növénykert szóvivője szerint a teknősök páncélja valóban kibírja egy 15-20 kilogrammos gyermek súlyát, de mozogni ilyenkor egyáltalán nem tudnak. Hanga szerint egyszer belefér, hogy ráüljenek, de nem örülne, ha állandó program lenne az állatkertben a teknősre ülés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top