Aktuális

Olcsó lakást ígért, de csak lenyúlta a pénzt – elfogták

A rendőrség befejezte a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki árverés alatt álló ingatlanok megszerzését és befektetési lehetőséget ajánlott ügyfeleinek, de ígéretét nem teljesítette.

A 37 éves szentendrei M. Sándor 2014 szeptemberétől több ismerősének azt ígérte, hogy banki hiteltartozással terhelt ingatlanokat szerez nekik a piaci ár alatt. A férfi a cége képviseletében szerződést kötött ismerőseivel, ötszázezer és kétmillió forint közötti összegeket kért megbízási díjként.

Aranyélet, Thuróczy Szabolcs, pénz, lakás (forrás: HBO)

Az álbajuszos Thuróczy Szabolcs éppen rásóz egy lakást egy nőre az Aranyélet 1. évadában (forrás: HBO)

Az ügyfelektől banki garanciára hivatkozva további letéti összegeket csalt ki és befektetési lehetőségeket is ajánlott, a banki kamatoknál jóval magasabb hasznot ígérve. Összesen nyolcvanegy sértett adott át M. Sándornak több mint 200 millió forintot, azonban sem az olcsóbb ingatlanokhoz, sem a pénzükhöz nem jutottak hozzá.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai csalás megalapozott gyanújával indítottak eljárást, és 2017. október 16-án elfogták a férfit. A nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top