Aktuális

Kivonulna a Telenor Magyarországról?

Időről időre felröppen a hír, hogy elhagyja az országot a norvég távközlési cég.

Több országból is kivonulhat a Telenor – írja a Portfolio.hu a Novonite bolgár hírügynökség információjára alapozva. Ők bennfentesektől értesültek arról, hogy egy amerikai befektetési alappal tárgyal a norvég szolgáltató három kisebb leányvállalata – a bolgár, a szerb és a montenegrói – eladásáról.

Amiért ez számunkra is érdekes lehet, az az, hogy a hírben a magyar Telenort is megemlítik, állítólag az is része lehet a felvásárlásnak. Ezt az elméletet támasztja alá, hogy a Telenor létrehozott egy kelet-közép-európai csoportot, amelybe Bulgária, Magyarország, Szerbia és Montenegró tartozik, és amelynek a vezetője az az Alexandra Reich, aki 2016 októberétől a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A Portfolio.hu szerint az is a távozási szándékra utalhat, hogy az elmúlt hat évben a magyar Telenor 331 milliárd forint osztalékot fizetett ki anyavállalatának.

A lap megkereste a hírrel kapcsolatban a Telenor Magyarországot is, ahol a hírt találgatásnak minősítették, és nem kommentálták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top