Aktuális

Ez történik ma, Mariska Hargitay születésnapján

Budapesten kedden reggel 07:22-kor kel fel a Nap, és 16:28-kor nyugszik. Hargitay Mariska születésnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. I. 23.

Ezen a napon:

1895-ben Carsten Egeberg Borchgrevink norvég természettudós, sarkkutató elsőként lép az Antarktisz kontinens földjére. 1945-ben elhagyja Magyarországot az „Aranyvonat”, mely a Magyar Nemzeti Bank arany- és devizakészletét, a Corvinákat, és a zsidóktól elkobzott értékeket menekíti nyugatra a szovjet hadsereg elől. 1960-ban Jacques Piccard francia tudós mélytengeri búvárhajóval 12.000 méter mélyre ereszkedik a Csendes-óceáni Mariana-árokban, a világ legmélyebb pontján. 1964-ben Mariska Hargitay szülinapja.

Mariska Hargitay, amerikai színésznő

Mariska Hargitay amerikai színésznő

A nap mottója:

A hűség egy területhez ostobaság, mert a hűség is ostobaság.

Doktor House című film

Névnap:

Január huszonharmadika Rajmund, Zelma, Alfonz, Amázia, Bertram, Emerencia, Emerka, Emese,  Maréza, Mari, Mária, Mariella, Milli, Moira, Molli, Rajmond napja.

Január huszonharmadikán született:

Hargitay Mariska színésznő, Tahi Tóth László színész, Pálmai Anna színésznő

Időjárás:

Napközben északkelet felől szakadozik, csökken a felhőzet, főként a Dunától keletre számíthatunk több-kevesebb napsütésre. Kezdetben a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén hószállingózás, kisebb havazás, délnyugaton eső is lehet, majd a csapadék kiterjedése, intenzitása lényegesen gyengül, délutánra már a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között alakul, de a havas, gyengébben felhős tájakon -10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható, délnyugaton lesz a legenyhébb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top