Aktuális

Ételmérgezést kapott, majd meghalt egy magyar turista Thaiföldön

Még nem tisztázott, hogy ételmérgezés vagy ételallergia okozta-e egy magyar turista halálát Thaiföldön, Pattaya városában. Az elhunyt négy magyar barátjával egy luxusszállodában nyaralt, vacsorájuk elfogyasztása után mindannyian rosszul lettek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya közlése szerint öt magyar turista egy svédasztalos vacsora elfogyasztása után lett rosszul a thaiföldi Pattaya egyik szállodájában. Az ételmérgezést követően a magyar csoport tagjai azonnal szóltak a thaiföldi nagykövetségnek, tőlük kértek segítséget, így az ő közbenjárásukra kórházba vitték a turistákat Bangkokba. 

Négyen a kezelést követően jobban lettek, egyikük azonban a többször újraélesztés után, a kór­házba szállítást követően rö­viddel elhunyt. A külügy szerint a halál oka fel­tehetően ételmérgezés vagy étel­allergia miatt bekövetkezett szívleállás. A boncolási jegyzőkönyv fog végső választ adni arra, hogy pontosan mi végzett a turistával, a különbségtétel mindenképpen fontos, mert az ételmérgezés és az ételallergia a hatósági vizsgálatkor más jogi megítélés alá esik. Bár a hivatal felvette a kapcsolatot az elhunyt édesanyjával, a boncolási jegyzőkönyv elkészültéig és a szakvélemény kiállításáig a holttest Bangkokban marad.

A nagykövetség úgy tudja, hogy nem csak az említett öttagú társaság lett rosszul az adott szállodában, egy szervezett utazás keretében még több magyar tartózkodik a hotelben, és sokan közülük szintén megbetegedtek a péntek esti vacsorát követően. „Ezért nyomatékosan felhívta követségünk a szálloda figyelmét arra, hogy haladéktalanul tájékoztassák a nagykövetséget, amennyiben a megbetegedett magyar turisták állapota rosszabbodna” – idézi a Bors a diplomáciai szervet. 

Kiemelt kép: Wichan Charoenkiatpakul / Bangkok Post 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top