Aktuális

Már nem éheznek a zergék a mártélyi vadasparkban

Rendeződni látszik a helyzet a mártélyi „vadaspark” állatai körül, a helyiek szerint újra van takarmány az állatok előtt, és az sem kizárt, hogy hamarosan jobb helyre kerülhetnek.

Tavaly novemberben mi is beszámoltunk arról, hogy a Csongrád megyei Mártély szélén éheznek egy „magánvadaspark” állatai. A focipályányi területen tartott tucatnyi muflon, néhány zerge és egy szürke marha akkor rossz bőrben volt, mostanra viszont javult az állapotuk.

Az állatok tavaly nyárig jól voltak tartva, a bajok akkor kezdődtek, amikor a gazda börtönbe került, és az állatokat a tulajdonos három gyermekkel egyedül maradt felesége igyekezett gondozni. A mártélyi helyszínen a kormányhivatal hatósági állatorvosa is vizsgálódott, de csak állattartási hiányosságokat állapított meg, állatkínzást nem.

„Most már mindig van takarmány a vadasparki jószágok előtt. Ahogy fogy, már jön is az utánpótlás. Csak a november körüli időpontban volt gond”

– mondta a Délmagyarnak az asszony, aki elárulta, hogy felvette vele a kapcsolatot a Szegedi Vadaspark, és keresik a megoldást arra, hogy átvehessék a vadakat. „Ott lenne a legjobb helyük” – mondta az asszony.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top