Aktuális

Lebontották a lányvécé falát az iskolában, kiborultak a szülők

Az igazgató szerint a döntésüknek komoly oka van, a szülők azonban nem hajlandók elfogadni. Nem engedik iskolába a gyerekeket, szerintük igenis kell az a fal.

A brit Wallasey-ben található St. Mary’s College-ba napok óta lényegesen kevesebb diák jár, mint amennyi egyébként be van iratkozva. A jelenség egyetlen oka: a lányvécé fala. Egész pontosan annak a hiánya. A falat ugyanis az iskola vezetése néhány napja teljesen lerombolta, úgy vélték ugyanis, ha nem lehet a vécében elbújni, az idősebb diákok kevesebbet lógnak és cigiznek majd.

A felháborodott szülők, akik gyerekeik elmondásaiból értesültek az „újításról”, az Independent című brit lapnak még fényképeket is küldtek az átalakított lányvécéről, ahova csak az nem kap betekintést, aki nem akar. (Még szerencse, hogy a fülkék ajtaját nem szerelték le.)

Ilyen lett az újragondolt lányvécé – Kép forrása: Independent

Tara Hodgson Jones, akinek 11 éves kislánya és 9 éves kisfia is ebbe az iskolába jár, azt mondja, amikor először hallott a dologról, azt hitte, lánya bolhából csinál elefántot. Aztán az egyik szülői értekezlet után maga is szemügyre vehette az átalakított „női szakaszt”, és tátva maradt a szája. „Azóta nem vagyok hajlandó iskolába engedni a lányomat, mert azt mondja, nem érzi magát biztonságban egy ilyen mosdóban. És nem én vagyok az egyetlen, aki így döntött.”

Jones azt mondja, a testvére és a szomszédasszonya is így döntött, és még sok szülő, akik így tiltakoznak a szerintük teljes egészében elfogadhatatlan intézkedés ellen. „Úgy hallottuk, hogy a jövő héten a fiúvécé falát is kibontják. Onnantól kezdve a fiamat sem engedem majd iskolába – tette hozzá az anyuka, akinek meggyőződése, hogy az iskola vezetésének más módon kellene elejét venni a lógásoknak és a stikában cigizéseknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top