Aktuális

Ez történik ma, Cseh Tamás szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 07:23-kor kel fel a Nap és 16:26-kor nyugszik. Cseh Tamás szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. I. 22.         

Ezen a napon:

1840-ben Új-Zéland szigetén, Port Nicholson közelében partra szállnak az első brit telepesek. 1943-ban a Sulina közelében haladó Kolozsvár Duna-tengerjáró hajót légi torpedócsapás éri, 7 magyar tengerész életét veszti. Cseh Tamás születése napja. 1963-ban Franciaország és a Német Szövetségi Köztársaság megköti az Élysée-szerződést. A két nemzet közötti megbékélést és a tartós békét előirányzó egyességgel az aláíró Charles de Gaulle és Konrad Adenauer több évszázados rivalizálást zár le.

Cseh Tamás

Cseh Tamás, magyar énekes

A nap mottója:

Nép­dalok léteznek minden nyelven, (…) melyek a satyra egész keserűségével kelnek ki a házasság ellen. De mind hiába! A meddig a világ áll, az emberek házasodni fognak, az emberek bele fognak vágyni abba a kedvesnek látszó s olykor szépen megaranyo­zott kalitkába, melyből azután vajmi nehéz a menekülés.

Wohl Janka

Névnap:

Január huszonkettedike Artúr, Vince, Artemisz,  Cintia, Citta, Délia, Dorián, Dormán,  Surány, Surd, Szirén, Szíriusz, Teodolinda napja.  

Január huszonkettedikén született:

Cseh Tamás. Jim Jarmusch rendező.

Időjárás:

Hajnalra kiderül az ég, így kezdetben napos időre számíthatunk, majd délután nyugat felől felhősödés kezdődik, a Dunántúlon be is borul az ég. Hajnalban keleten még elszórtan havazhat, estefelé pedig a Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás. Az északnyugati, majd a délkeletire forduló szél helyenként élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a derült, havas helyeken -10, -12 fok sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top