Aktuális

Bedurvul a tél hétfőtől

Hideg téli idővel kezdődik a hét többfelé havazással, néhol akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő.

Hétfőn kezdetben általában napos idő várható kevés fátyolfelhővel, délelőtt az Alpokalján, délutántól a Dunántúl többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon kisebb havazás előfordulhat, este néhol havas eső, kis eséllyel ónos eső is lehet. Az északi szelet a Tiszántúlon kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -6 fok között alakul, de az Északi-középhegységben akár -10 fok alá is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Havas fák Salgótarján közelében – MTI Fotó: Komka Péter

Kedden eleinte erősen felhős lesz az ég, majd főként keleten szakadozik, csökken a felhőzet. Főként a Dunántúlon és a középső országrészben várható havazás, majd havas eső, eső, néhol átmenetileg ónos eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Szerdán erősen felhős, párás és változóan felhős területek egyaránt lesznek reggel pára- és ködfoltokkal. Északon néhol vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat. A déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul.

Behavazott út Kóspallag közelében – MTI Fotó: Mohai Balázs

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Hajnalban néhol ködfoltok képződhetnek. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -5 fok között, a szelesebb tájakon +2 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között várható.

A hét további napjainak időjárás-előrejelzéséért kattints a Kiderül oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top