Aktuális

Kedd estig havazhat

Csapadékos idő áll előttünk, lesz havazás, havas és ónos eső is. Mindezt élénk széllökések is kísérhetik.

Igazán téliesre fordul az időjárás. Szombaton a nap első felében többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől mind nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, és süt ki a nap. Ugyanakkor estétől nyugat felől ismét beborul az ég. Elsősorban az északi, északnyugati megyékben hullhat néhol gyenge eső, havas eső, a hegyekben hó. Kora délelőttig néhol ónos eső sem kizárt. A nyugatias szelet csak helyenként kísérhetik élénk lökések. A hőmérséklet kora délután 1 és 7 fok között valószínű. Késő estére -3 és +2 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Többfelé várható csapadék. Jellemzően havazás, de reggel a déli országrészben átmenetileg ónos eső, illetve havas eső is előfordulhat. A délkeleti, majd az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet zömében 0 és +3 fok között alakul, csupán kisebb körzetekben mérhetnek 4, 5 fokot.

Hétfőn hajnalra kiderül az ég, így kezdetben napos időre számíthatunk, majd délután nyugat felől felhősödés kezdődik, a Dunántúlon be is borul az ég. Hajnalban keleten még elszórtan havazhat, estefelé pedig a Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás. Az északnyugati, majd a délkeletire forduló szél helyenként élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a derült, havas helyeken -10, -12 fok sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, ugyanakkor délután felszakadozik, némileg csökken a felhőzet. Több helyen számíthatunk csapadékra. Keleten inkább a havazás, nyugaton a havas eső, eső lesz a jellemző, de a köztes zónában átmenetileg ónos csapadék is elképzelhető. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de a havas, derült helyeken -10, -12 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top