Aktuális

Külön szakértőt vett fel a H&M a rasszista balhé után

Legutóbbi, orbitálisan béna rasszista fiaskója után a márka úgy döntött, speciális „sokszínűségi szakértőt” vesz fel.

Teljesen érthetetlen módon rohant fejjel a kitartott pofonnak a H&M, mikor úgy döntöttek, jó ötlet lesz egy fekete kisfiút a Coolest Monkey in the Jungle vagyis a legmenőbb majom a dzsungelben feliratú pulóverbe bújtatni. A neten hatalmas botrány keletkezett a rasszistának kikiáltott húzásból, a divatmárka pedig nem győzött elnézést kérni az eset miatt.

Most odáig fajult a helyzet, hogy a H&M nemrégiben bejelentette, kineveznek egy nemzetközi vezetőt, aki a sokszínűséggel és egyenlőséggel foglalkozik majd a márka arculatán belül. Nem tudni, hogy ez pontosan mit takar, de sejthetően valami olyasmit, hogy nem adnak többé ilyen feliratú pulóvert fekete kisgyerekekre.

Nem mindenki ért egyébként egyet a H&M gyors meghunyászkodásával. Sokak szerint a márka ezzel behódol a PC-nek, ami miatt rengeteg ember feleslegesen és indokolatlanul kapja fel a vizet olyan dolgokon, amik valójában egyáltalán nem olyan sértőek és durvák, ahogy egyesek gondolják.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top