Aktuális

Ez történik ma, Janis Joplin születésnapján

Budapesten péntek reggel 07:25-kor kel fel a Nap, és 16:22-kor nyugszik. Janis Joplin szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. I. 19.

Ezen a napon:

1901-ben az István főherceg Szálló különtermében megalakul a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). 1943-ban Janis Joplin szülinapja. 1969-ben a prágai nemzeti múzeum előtt Jan Palach cseh diák felgyújtja magát a szovjet megszállás elleni tiltakozásául. 1987-ben Szergej Szokolov szovjet honvédelmi miniszter kijelenti, hogy a Szovjetunió kész kizárólag hagyományos fegyverzetre támaszkodva átszervezni hadseregét, ha a többi atomhatalom is ezt teszi.

A nap mottója:

Jóravaló fiatal ember soha sem udvarol komolyan olyan fiatal leánynak, kit nincs szán­déka nőül venni.

Wohl Janka

Névnap:

Január tizenkilencedike Márió, Sára, Absa, Kanut, Kenéz, Margit, Margita, Margitta, Margó, Máriusz, Szelli, Szulikó, Veron, Verona, Veronika napja.             

Január tizenkilencedikén született:

Janis Joplin énekesnő, Dolly Parton énekesnő és Jenson Button autóversenyző

Időjárás:

Megvastagszik a felhőzet. A déli órákig elszórtan várható kisebb eső, majd délután hozzávetőleg a Sopron-Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra kiadósabb esőre van kilátás. A délnyugati szelet kezdetben helyenként erős lökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top