Aktuális

Rengeteg sérült és egy halott csecsemő maradt a brazil ámokfutó után

Autó hajtott a járókelők közé helyi idő szerint csütörtök este Rio de Janeiróban, a híres Copacabana strandnál futó sétálóutcában; egy nyolc hónapos csecsemő meghalt, és legkevesebb 15 ember megsérült.

Brazília félkatonai rendőrségének Twitter-oldalán megjelent információk szerint a sofőrt őrizetbe vették. A rendőrség közlése szerint nincs arra utaló nyom, hogy terrorcselekmény történt volna.

A Globo brazil tévécsatorna úgy tudja, hogy a sofőr epilepsziában szenved. A hatóságok most vizsgálják, hogy nem volt-e ittas állapotban, de a rendőrség szerint a férfi azt vallotta, hogy nem ivott, egyszerűen elvesztette az irányítást a járműve felett.

Fotó: VANESSA ATALIBA / BRAZIL PHOTO PRESS

Az autó a homokban állt meg a parton, miután áthajtott a széles sétálóutcán, amely egy forgalmas út és a strand között fut. A Globo felvételein több, földön fekvő, elgázolt sérültet lehetett látni, illetve a kocsit, amelynek erősen megrongálódott az eleje. A tévécsatorna közlése szerint a sérülteket már kórházba szállították.

Fotó: VANESSA ATALIBA / BRAZIL PHOTO PRESS

A Copacabana közkedvelt a brazil nagyvárosba látogató turisták körében. A napfényes órákat a város lakói és vendégei szívesen töltik a strandon, majd sötétedés után a sétálóutca vonzza az embereket kávézóival és szuveníreket árusító piacaival.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top