Aktuális

„Az egyik buli után arra ébredtem, hogy egy srác letolt gatyával mászik rám”

A hatgyerekes ausztrál blogger, Constance Hall legutóbbi Facebook-posztjában saját zaklatásos történetéről írt őszintén. Azt mondja, senkinek sem szabadna ilyesmit átélnie.

Constance Hall hatgyermekes ausztrál édesanya évek óta vezeti blogját, amit azért hozott létre, hogy posztjaival motiválja, bátorítsa és inspirálja a világ anyukáit; onnan kezdve, hogy szeressék a szülés utáni testüket egészen a bűntudatmentes anyaságig. Az ausztrál anyuka legutóbb a Facebook-oldalán egy, a tavaly októberben indult, szexuális zaklatás elleni #metoo kampány kapcsán osztott meg posztot.

Amikor kamasz voltam, még hírből sem ismertük a konszenzusos szex fogalmát. Jelek voltak, meg ráutaló magatartás, amiből érteni kellett, hogy az illető benne van-e a dologban, vagy sem. Soha, senki nem mondta ki egy aktus előtt, hogy „én ebbe beleegyezem”. Talán épp ez lehetett az oka, hogy akkoriban rengeteg zaklatásos, nemi erőszakkal kapcsolatos ügy lett szőnyeg alá söpörve. Emlékszem, egy buli után arra ébredtem, hogy a srác, akit néhány órával korábban ismertem meg, letolt gatyával mászik rám. Rettenetesen szégyelltem magam, amiért túl sokat ittam, és még arra sem emlékeztem, hogy kerültünk a sráccal egy ágyba, ezért az esetről sem mertem senkinek sem mesélni. Lelöktem magamról a fickót, összeszedtem a cuccaimat, majd az ajtóból visszafordulva megköszöntem neki a szép estét.

Hát mekkora hülyeség volt már ez? Újabban rengeteget olvasok ilyen esetekről, és arról, hogyan lehetne megelőzni őket. A legjobban annak az orvos édesapának a véleménye tetszett, aki szerint az lenne a legjobb megoldás, ha időben megtanítanánk a gyermekeinknek, hogy csak olyasvalakivel létesítsenek szexuális kapcsolatot, akit tisztelnek. A testét, a kívánságait, a mindenét.

Szerintem ez a kulcsszó, a tisztelet. Persze a közös döntésen alapuló szexuális együttlét még így is komoly téma, olyasmi, amit nem lehet beletömöríteni egyetlen Facebook-posztban sem, azt viszont tudom, hogy az első dolog, amit ezzel kapcsolatban meg fogok tanítani a gyermekeimnek, hogyha eljön az idő, a tisztelet lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top