Aktuális

Ez történik ma, Jakupcsek Gabriella szülinapján

Budapesten csütörtök reggel 07:26-kor kel fel a Nap, és 16:20-kor nyugszik. Jakupcsek Gabriella szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. I. 18.

Ezen a napon:

1529-ben elkészült Luther Márton Kis kátéja, az evangélikus egyház egyik legfontosabb hitvallási irata. 1849-ben Nagyenyedet éjszaka 9000 román és szász felkelő támadta meg. A város magyar lakosságát lemészárolják. 1963-ban Jakupcsek Gabriella szülinapja. 2012-ben az internetes szabadság védelmében, veszélyeztetése elleni tiltakozásul 24 órára elsötétül az angol Wikipédia oldala.

A nap mottója:

Így van ez mindenkivel: az emberek megházasodnak, egy kicsit még szeretnek, dolgoznak. Addig dolgoznak, amíg elfelejtenek szeretni.

Albert Camus

Névnap:

Január tizennyolcadika Piroska, Aténa, Aténé, Beatrix, Fausztia, Fausztina, Gyöngy, Margita, Margó, Özséb, Pál, Piros, Pósa, Színes, Szinta, Trixi napja.

Január tizennyolcadikán született:

Alexander Milne író, Ferencsik János karmester, Kevin Costner színész, Jakupcsek Gabriella tévés.

Időjárás:

Eleinte kevesebb lesz a felhő, többnyire napos idő valószínű, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. A déli óráktól főként északon szórványosan várható eső, az Északi-középhegység térségében havas eső is. Az északnyugati szél a Dunántúlon viharossá fokozódik, majd délnyugatira fordul, és többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top