Aktuális

Magyar felmenői vannak az új amerikai nagykövetnek

Hamarosan új nagykövetet delegálhat az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra. A legnagyobb esélyes David Cornstein, aki magyar felmenőkkel is büszkélkedhet.

Colleen Bell korábbi amerikai nagykövet távozása óta egy megbízott vezeti a magyarországi amerikai nagykövetséget. Ennek az állapotnak vethet véget a Magyar Idők értesülése szerint az, hogy Washington újra nagykövetet készül Budapestre küldeni. A lap azt is tudni véli, hogy a republikánus kötődésű David Cornstein lehet hazánk új amerikai nagykövete.

David Cornstein a Lafayette Collegen és a New York Universityn tanult, vagyonát pedig ékszerek bérbeadásából szerezte. Cége, a Finaly Fine Jewelery éléről 1999-ben vonult vissza. Egy korábbi portréfilmjében arról beszél, hogy apai ágon orosz, anyai ágon pedig magyar felmenői is vannak – írja a HVG.

A 78 éves David Cornstein nem rendelkezik nagy politikai tapasztalattal, legutóbb 2002-ben pályázta meg New York állam számvevői pozícióját, de a republikánusok végül nem Cornstein mögé sorakoztak fel.

Az új nagykövetre kinevezése előtt még szenátusi meghallgatás vár, csak utána utazhat Magyarországra.

David Cornstein portréfilmje

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top