Aktuális

Arcon dobták Ferenc pápát – videó

Ferenc pápa a chilei látogatásán nem a megszokott golyóálló pápamobillal közlekedett, ezért történhetett meg az, hogy véletlenül arcon dobták őt. Szerencsére baja nem esett, és nem vette szívére a dolgot.

A pápa Chile fővárosában Santiagóban tett egy tiszteletkört. Az eddigiektől eltérően nem a golyóálló pápamobillal, hanem egy kivágott oldalú terepjárón járta a várost, így történhetett meg, hogy valaki arcon dobta egy textildarabbal őszentségét. Ferenc pápa nem ijedt meg, ahogyan a testőre sem reagálta túl a helyzetet. Természetesen a bakiról videó is készült. 

Az egyházfő két nappal ezelőtt érkezett a dél-amerikai országba, január 18-ig tartózkodik ott. Ez idő alatt a főváros mellett meglátogatta Temuco déli várost és az ország északi részén fekvő Iquique várost is. Santiagóban kedden tartandó miséjére több mint félmillió résztvevőre számítottak, a pápa biztonságáért 18 ezer rendőr felelt. Az egyházfő hatnapos körútja érinti Perut is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top