Aktuális

Német bíróság előtt vall a magyar betörő, aki Jézus katonájának hiszi magát

Egy négyfős betörőbanda egyik tagjaként állt a német bíróság elé egy magyar férfi, aki prostituáltak segítségével jutott be lakásokba. B. Győző azt állítja, hogy skizofrén, és Jézus Krisztus katonájának hiszi magát.

A bűnözők módszere az volt, hogy két prostituált ismerősüket előre felküldtek azokba a lakásokba, ahol a nők ügyfelei laktak, majd a nők kizárták a tulajdonosokat, hogy a betörők nyugodtan végezhessék a dolgukat – idézi a Bors a tz.de német portált.

A banda három tagját már korábban többévi börtönbüntetésre ítélték, egyedül B. Győző áll már csak a bíróság előtt. Csoportos lopással vádolják, összesen több mint 185 ezer euró (57 millió forint) értékben tulajdonítottak el dolgokat, köztük két értékes olajfestményt.

B. Győző a tárgyaláson azt mondta, hogy skizofréniával kezelték, emiatt kórházba is vonult korábban, gyógyszereket is szed. Mindig hangokat hall, amik arra kötelezték, hogy Jézus Krisztus katonájaként harcoljon, és Jézus lábát csókolja meg. A férfit már több alkalommal ítélték el, egyebek mellett súlyos testi sértés és betörések miatt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top