Aktuális

Házfalnak ütközött egy gyerekekkel teli iskolabusz

A németországi Eberbachban történt a baleset, a buszon 9 és 15 év közötti gyerekek utaztak, többen életveszélyes állapotban vannak.

Iskolabusz ütközött frontálisan egy házfalnak a németországi Eberbach városában kedden, a balesetben legalább 37 gyerek megsérült, hatan közülük súlyosan – közölte a helyi rendőrség.

Christoph Kunkel, a rendvédelmi szervek szóvivője szerint egyes gyerekek életveszélyes állapotban vannak. A balesetben két felnőtt is súlyosan megsérült, egyikük az iskolabusz 55 éves sofőrje. Hozzátette: további öt felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett a szerencsétlenségben.

A sérülteket mentőhelikoptereken szállították a környező kórházakba, a mentőszolgálatok több mint 150 tagját mozgósították a helyszínre. A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy milyen okból csúszott ki a kanyarból az iskolabusz.

A zsúfolásig megtelt jármű kedd reggel több autónak nekiütközött, majd egy elektromos szaküzlet házfalának hajtott. A buszon kilenc és tizenöt év közötti gyerekek utaztak. A súlyos sérültek a rendőrség adatai szerint a jármű elején ültek. A baleset helyszínéről közölt felvételek egy komolyan megrongálódott buszt mutattak, amelynek eleje az ütközés következtében deformálódott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top