Aktuális

Ez történik ma, Csonka András születésnapján

Budapesten kedden reggel 07:28-kor kel fel a Nap, és 16:18-kor nyugszik. Csonka András születésnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. I. 16.

Ezen a napon:

1920-ban a szesztilalom bevezetése az Amerikai Egyesült Államokban. 1965-ben Csonka András szülinapja. 1969-ben Jan Palach, a prágai Károly Egyetem 20 éves diákja a prágai Vencel téren felgyújtja magát a Prágai tavasz Szovjetunió általi eltiprása elleni tiltakozásul. 2006-ban Ellen Johnson-Sirleaf lesz Libéria elnöke, mellyel ő lesz Afrikában az első nő, akit államfővé választottak.

A nap mottója:

Mindannyian követünk el hibákat, amelyek kárára vannak egy kapcsolatnak, csak nem vesszük észre, hacsak nem figyelünk oda jobban magunkra. Ha hozzávesszük még azt is, hogy a kapcsolatokba mindenki magával hozza a problémáit, csoda, hogy egyáltalán vannak még jól működő házasságok.

Nicholas Sparks

Névnap:

Január tizenhatodika Gusztáv, Benkő, Dániel, Fáni, Fanni, Godó, Gotfrid, Hendrik, Henrik, Honorát, Izor, Janina, Kara, Marcell, Marsall, Otelló, Ottó, Ozor, Priszcilla, Stefánia, Stefi, Szidor, Uzor napja.

Január tizenhatodikán született:

Csonka András színész, Kabir Bedi színész, Inke László színész.

Időjárás:

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, délután délnyugaton lehetnek gyengébben felhős körzetek. Hajnaltól egyre többfelé várható csapadék; az ország északkeleti harmadán estig döntően havazás, délen, délnyugaton kezdetben ónos eső, majd eső, az átmeneti sávban vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk. Estefelé már csak Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén havazhat, az Északi-középhegység nyugati részén ónos eső, az Észak-Alföldön eső is valószínű, másutt megszűnik a csapadék. A Dunántúlon helyenként megerősödik a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul, de a gyengébben felhős, havas körzetekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán -2 és +2, másutt 3 és 8 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top