Aktuális

Sorra verik át a budapesti bitcoinvásárlókat

Csúnyán átverte ismerősét egy fiatal férfi, akivel bitocoinváltás ürügyén találkoztak Budapest I. kerületében. A tranzakcióból végül üldözés és verekedés lett, aminek két szabadnapos rendőr vetett véget.

A 19 éves R. Jenő úgy akart pénzhez jutni, hogy egyik ismerősének bitcoint ad el. Természetesen a budapesti férfi nem rendelkezett a kriptodevizával, csak át akarta verni gyanútlan üzlettársát. Egymással találkozót beszéltek meg Budapest I. kerületében, ahol R. Jenő 5,5  millió forintot vett át, viszont cserébe nem adott semmit. Ehelyett megpróbálta elterelni a másik férfi figyelmét, és elrohant a pénzzel, ám a másik utolérte, és a földre rántotta.

Dulakodásukat észrevette két szabadnapos rendőr, akik R. Jenőt elfogták, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A decemberben történt eset miatt indult nyomázást a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a napokban befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Legutóbb Angyalföldön próbáltak meg bitcoinváltás ürügyén pénzt szerezni a korral haladó bűnözők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top