Aktuális

Aljas módszerrel kémkedhetett alkalmazottai után az IKEA Franciaországban

Durva és kémtörténetbe illő módszerekkel kémkedhetett alkalmazottai után az IKEA franciaországi leányvállalata. Az ügyészség 15 ember ellen indított vizsgálatot.

Egy 2012-es tényfeltáró cikk után indított nyomozást a versailles-i-i ügyészég 15 ember ellen, akik kémhálózatot építettek ki a franciaországi IKEA-áruházakban, hogy a szakszervezeti aktivisták után leselkedjenek. Az érintettek között 4 rendőr is van.

A Le Canard Enchainé-ben megjelent cikk szerint a svéd multi francia részlege lehallgatta a szakszervezeti aktivisták telefonjait. Az IKEA még színészeket is felvett munkatársai közé, hogy egy normális kolléga szerepébe bújva bizalmas információkat szedjenek ki a problémás szakszervezeti aktivistákból.

A HVG úgy tudja, az ügy még kezdeti stádiumban van, így a vizsgálóbírói kezdeményezésből lehet vádemelés, de az illetékes bíróság bűncselekmény hiányában le is zárhatja az ügyet. Az IKEA francia részlege nem fűzött kommentárt a vizsgálat elindulásához, csak annyit közölt, mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

Az IKEA 33 áruházat üzemeltet Franciaországban, alkalmazottainak száma meghaladja a tízezret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top