Aktuális

Jövő héten jön az ónos eső

A hétvégén is lehet havazás, havas eső, de igazán hétfőn durvul be az időjárás. Éjjelente a mínusz 10 fokot közelíti a hőmérséklet, keddre-szerdára pedig ónos esőt ígér a meteorológia.

Szombaton erősen felhős vagy borult, párás időjárás várható, csak délutántól vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet az északkeleti határ közelében. Több helyen, szinte bármikor kialakulhat többnyire kisebb csapadék; a déli, délkeleti megyékben főként eső, máshol egyre inkább havas eső, havazás valószínű. Az északkeleti szél az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható. Késő estére -3, +3 fokig hűlhet le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap északkelet felől szakadozik a felhőzet, délutánra már a legtöbb helyen kisüt a nap. Eleinte a Dunántúlon és a középső tájakon havazás még lehet, délután csapadék már nem valószínű. A keleti, északkeleti megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +3 fok között várható.

Hétfőn többnyire napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül. A délkeleti, déli szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -10 fok között alakul, de a szélvédett, havas tájakon hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között valószínű.

Kedden napközben nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és eleinte néhol, délután már többfelé várható eső, havas eső, néhol ónos eső, az ország északkeleti harmadában és a főváros környékén havazás is. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd késő délután nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd főként keleten várható csapadék; északkeleten hó, havas eső, másutt eső, néhol ónos eső. A délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top