Aktuális

Ez történik ma, Blixa Bargeld születésnapján

Budapesten péntek reggel 07:33-kor kel fel a Nap, és 16:09-kor nyugszik. Blixa Bargeld szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. I. 12.

Ezen a napon:

1850-ben az osztrák császári katonai közigazgatási rendszer keretében Fiume városát Horvátországhoz csatolják. 1943-ban az Urivnál indított szovjet támadás következtében súlyos veszteségeket szenved a 2. magyar hadsereg. 1956-ban 5,6-os erősségű, pusztító földrengés volt Dunaharaszti térségében. A kár (2010-es értéken) meghaladja a 100 milliárd Ft-ot. 1959-ben Blixa Bargeld szülinapja.

A nap mottója:

Az ember nem mutathat nagyobb szeretetet, mint amikor az utolsó ötfontosát odaadja felebarátjának.

Ben Aaronovitch

Névnap:

Január tizenkettedike Ernő, Tatjána, Ardó, Arkád, Árkád, Árkos, Bors, Cezarina, Elek, Erna, Ernella, Erneszt, Ernesztina, Gujdó, Kaplon, Kaplony, Karion, Keszi, Kesző, Ketel, Veron, Verona, Veronika, Veronka napja.  

Január tizenkettedikén született:

Kristie Alley színésznő, Blixa Bargeld, az Einstürzende Neubauten énekese, Zayn Malik modell.

Időjárás:

Általában borult idő várható, északkeleten, keleten lehet vékonyabb, időnként szakadozottabb a felhőzet. Napközben helyenként fordulhat elő kisebb eső. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top