Aktuális

300 méter mély szakadékba zuhant egy turista Ukrajnában

A kijevi nő kedden este szenvedett balesetet, de csak másnap pirkadatkor tudták őt kimenteni a szakadék mélyéről. Túlélte a zuhanást, nincs életveszélyes állapotban.

A Rahó közelében emelkedő Pietrosz hegy lábánál egy kijevi turista január 9-én megcsúszott az eljegesedett hegyoldalon, és egy 300 méter mély szakadékba zuhant – írja a Kárpátalja. Az esést a nő túlélte, de megsérült a lába és a kézfeje, képtelen volt önállóan továbbhaladni.

Az volt a szerencséje, hogy egy férfi látta a történteket, és miután este hét óra után az esetről értesítette a hegyimentőket, óvatosan leereszkedett a 29 éves bajba jutotthoz, és mindaddig mellette maradt, amíg meg nem érkezett a segítség.

Egy 8 fős hegyimentő-alakulat két járművel vett részt a keresési-mentési akcióban, és a rossz időjárási viszonyok, a lavinaveszély valamint a nagy hó miatt csak január 10-én, kicsivel hajnali egy óra előtt találtak rá a turistára. A sérült nőnek azonnal fájdalomcsillapítót adtak, és rögzítőkötést helyeztek a lábára. A sötét napszak és a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt úgy döntöttek, hogy csak pirkadat után indulnak vissza. A speciális húzható hordágy segítségével 7 kilométert tettek meg gyalog a gépjárműig. A sérült nőt délután három óra után tudták átadni az orvosoknak. Nincs életveszélyben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top