Aktuális

Vért köhögött a Vasas kézise, kiderült, hogy tüdőembóliája van

Veszélybe került az élete a 30 éves Herr Anitának, a Vasas kézilabdázójának. Először azt hitte, hogy tüdőgyulladást kapott, amikor vért köhögött fel, de a kórházban kiderült, hogy ennél súlyosabb az állapota: tüdőembóliája van.

A Fehérvár ellen játszottunk november 19-én, vasárnap. A meccs előtti pénteken két edzésem is volt, ám szombaton dél körül nagyon rosszul lettem. Furcsán éreztem magam, azt hittem, megfáztam. Aztán egyik pillanatról a másikra ijesztőre fordult a helyzet, ugyanis vért köhögtem fel, és kezdett iszonyatosan fájni az oldalam. Ráadásul egyre nehezebben kaptam levegőt” – emlékezett vissza a tünetekre Herr Anita a Blikknek adott interjújában. 

A Győrrel kétszeres bajnok és kupagyőztes, 2009-ben Bajnokok Ligája-döntős korábbi válogatott játékosa először azt hitte, hogy tüdőgyulladása van, de a sürgősségi CT-n kiderült, hogy kétoldali tüdőembólia okozta a rosszullétet.

Herr Anita, a Győri Audi ETO KC játékosa 2009-ben. Fotó: MTI/EPA/Henning Bagger

A vérrög kialakulásának okát az orvosok egyelőre nem tudták megmondani, azt vélhetően tavasszal egy genetikai vizsgálat deríti majd ki. Addig is Herr kellő óvatossággal ismét edzhet, az ütközéseket kell kerülnie, mert jelenleg vérhígítót szed. 

A Vasas együttese az élvonalban a bennmaradásért harcol, egyelőre húzóembere, Herr Anita nélkül, aki kényszerű távolléte ellenére 22 találattal még mindig vezeti a csapat házi góllövőlistáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top