Aktuális

Zsúrkocsin tolta ki a családi ezüstöt a tolvaj, mialatt a lakók otthon voltak

A családi ezüstöt, egy Munkácsy-másolatot és egy zsúrkocsit is ellopott egy józsefvárosi lakásból az a tolvaj, aki úgy pakolta ki a helyiséget, hogy közben a lakók a szomszéd szobában voltak.

Néhány nap elég volt hozzá, hogy megszabaduljon a lopott értékektől az a 42 éves férfi, akit otthonában fogtak el a rendőrök, miután betört egy józsefvárosi lakásba. Az ingatlant úgy pakolta ki, hogy a lakók otthon voltak.

A csendes mozgású A. Attila betöréssel kezdte az újévet: január elsején egy Leonardo da Vinci utcai házba tört be, miközben a lakók is otthon voltak. A férfi ellopott egy Munkácsy-festmény-másolatot, egy zsúrkocsit, egy kerámiatálat és egy 24 darabos, ezüst evőeszközkészletet. Az ott lakók eközben semmit nem vettek észre, mert éppen egy másik helyiségben tartózkodtak. Amikor később meglátták, hogy a fiókok kihúzva, a bejárati ajtó tárva-nyitva van, azonnal hívták a rendőrséget.

A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, és 2018. január 5-én 19 óra 30 perckor ferencvárosi lakásán elfogták. A rendőrök a házkutatáskor megtalálták a férfi bűncselekménykor viselt ruháját, de az ellopott értéktárgyakat nem.

A józsefvárosi nyomozók A. Attilát őrizetbe vették, és lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2018. január 8-án elrendelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top