nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Tíz nőből kilenc élt már át szexuális zaklatást

Tíz nőből kilenc élt már át szexuális zaklatást

Tíz brüsszeli nőből kilencet ért már valamilyen formában szexuális zaklatás a Genti Egyetem legfrissebb felmérése szerint.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Első hallásra is döbbenetes eredménye van annak a szexuális zaklatásról szóló felmérésnek, amit a Genti Egyetem végzett a brüsszeli nők körében. Eszerint a brüsszeli nők közel 90 százalékát érte már valamilyen formában szexuális zaklatás.

A megkérdezett nők 88 százaléka átélt már szexuális zaklatást, az esetek mintegy felében ez fizikai erőszakot jelentett. A válaszadók harmada pedig arról számolt be, hogy máig nem sikerült teljesen feldolgoznia a történteket – ismertette a reprezentatív kutatás eredményeit a De Tijd című belga napilap.

A cikk szerint a brüsszeli hatóságok márciusban elérhetővé tesznek egy telefonos alkalmazást, amely lehetővé teszi az áldozatok és a szemtanúk számára a mielőbbi bejelentést. Hasonló alkalmazás Franciaországban is működik.

A felmérést Bianca Debaets, a brüsszeli régió esélyegyenlőségi államtitkára rendelte meg, aki szerint a városban „túl kevés tiszteletet tanúsítanak a nők iránt”.

Az NLCafé keresi az Év Női Startupperét!
3 erős nő, 3 szuper ötlet, 3 vállalkozás Téged ki inspirál a legjobban?

SZAVAZOK!

Megosztás Facebookon