Aktuális

Náci kötődései miatt rúgták ki a tanárt

Kirúgták az amerikai lányiskola hokiedzőjét, mert napvilágra kerültek náci nézetei.

Azonnali hatállyal kirúgták a marylandi Szent Kereszt Akadémiáról Gregory Conte-ot, aki eddig az iskola jégkorongcsapatának edzője volt. Az iskola igazgatója szerint azért tanácsolták el az edzőt, mert a diákok felfedezték, hogy Conte az „alt-right” nevű, nacionalista, szélsőjobboldali csoport tagja, aki álnéven terjeszti a náci mozgalom eszméit.

Gregory Conte | Forrás: WJLA

Conte a Twitteren a Gregory Ritters álnevet használta, és számos problémás, az iskola nézeteivel össze nem egyeztethető tartalmú üzenetet írt, köztük olyanokat, hogy „Hitler nem követett el bűncselekményt”. A diákok kiderítették azt is, hogy Conte ott volt az augusztusi, Charloteswillben történt halálos zavargásoknál is.

Conte, aki 2016-tól helyettesítő tanárként dolgozott az iskolában, nem bánta meg a dolgot, és számított arra, hogy ez fog vele történni, ha kiderülnek politikai nézetei.

Az iskolában már októberben tisztában voltak Conte nézeteivel, arra viszont nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért vártak januárig a férfi kirúgásával – írja a Root.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top