nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Könyvvel fejbe vágott, majd ellökött egy gyereket az igazgató egy somogyi iskolában

Könyvvel fejbe vágott, majd ellökött egy gyereket az igazgató egy somogyi iskolában

Újabb diákot vert meg tanára a somogyi Hetes iskolájában. Most az igazgató volt a bántalmazó.
NLCafé
f Ajánlom

A somogyi Hetes falu Somssich Imre-iskolájában éppen az igazgató tartott órát hatodikosoknak helyettesítőként. A Népszava információi szerint az egyik gyerek nem fogadott szót, mire az igazgató egy könyvvel fejbe vágta, majd a szekrénynek lökte.

A hír eljutott a Klebelsberg Központ kaposvári tankerületéhez is. A fenntartó vizsgálatot indított, ennek eredményéről azonban nincs hivatalos információ. A lap úgy tudja, az intézményvezető tagadta az esetet, az osztályban tanuló gyerekek viszont megerősítették diáktársuk bántalmazását. A fenntartó választás elé állíthatta a hetesi igazgatót: vagy saját maga kezdeményezi a felmondását, vagy rendőrségi feljelentést tesznek.

A kép illusztráció

Korábban ugyanebben az iskolában dolgozott az a napközis tanító, akit a kaposvári járásbíróság jogerősen egy év öt hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, és 18 hónapra eltiltott a pedagógusi hivatástól. A férfi éveken át adott pofonokat, nyakasokat a diákoknak, a gyerekek fejét osztálynaplóval, munkafüzettel ütötte, a lábukra taposott, hátukat rúddal ütötte. Akkor éppen az igazgató segített eltussolni az ügyét, akinek korábban ugyancsak akadt már gyerekbántalmazási ügye.

Megosztás Facebookon