nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Több mint 70 éve nem volt olyan meleg Ausztráliában, mint most

Több mint 70 éve nem volt olyan meleg Ausztráliában, mint most

Sydney közelében tegnap 47,8 fokot mértek, amivel egy több mint 70 éves hőmérsékleti rekordot adtak át a múltnak.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

1939 óta nem volt olyan hőség Ausztráliában, mint most, ahol tegnap Sydney-től mindössze néhány kilométerre, Penrithben 47,8 fokot mértek. A rekordhőséget az ausztrál meteorológiai intézet is megerősítette egy Twitter-posztban, íme:

Utoljára 79 éve, egész pontosan 1939-ben volt ilyen meleg a kontinensen. Akkor egy azóta már bezárt meteorológiai állomáson, Richmondban 47,3 fokot mértek. Sydney környékén a hőség miatt teljes tűzgyújtási tilalmat rendeltek el: így próbálják elejét venni a bozóttüzeknek, amelyek másutt már pusztítottak az országban.

A hőség egyébként nem csak Sydney-t és környékét sújtja: az ország több pontján is iszonyatosan meleg van, volt, ahol még az aszfalt is megolvadt az utakon.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon