nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Zászlócskával állítják meg az autósokat a halálos zebrán

Zászlócskával állítják meg az autósokat a halálos zebrán

Működni látszik a skandináv modell Kartalon: mióta a zászlót használják, nem történt baleset.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Skandináv mintára kicsi fényvisszaverős zászlóval figyelmeztetik a zebrán átkelő gyalogosok az autósokat Kartalon, ha át akarnak menni az úton (korábban Gödöllőn is hasonlóval próbálkoztak). Egy olyan zebrához tette ki egy helyi férfi a zászlócskákat, ahol korábban rengeteg baleset történt, a kezdeményezés elindítója is itt veszítette el a nagyapját négy évvel ezelőtt.

zebra, kartal (forrás: TV2)

Zebra Kartalon (forrás: TV2)

Amióta a pár száz forintból elkészíthető zászlót használják, még egyetlen gázolás sem volt. Mind a gyalogosok, mind az autósok örülnek neki, azt mondják, tisztább, egyértelműbb helyzetet teremt, ha valaki lengeti a zászlót. Autós olvasóinknak javasoljuk, hogy zászló nélkül is álljanak meg a zebránál álldogáló embereknek. (TV2)

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon