Aktuális

Kitűzték a népszavazás időpontját a bulinegyedről

Február 18-án tartják a népszavazást az erzsébetvárosi szórakozóhelyek nyitvatartásáról, miután az önkormányzat képviselői nem tudtak az ügyben dönteni.

Senki sem támadta meg a helyi választási bizottság határozatát, így február 18-án népszavazás dönt majd az erzsébetvárosi szórakozóhelyek nyitva tartásáról – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lapnak Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere elmondta: egy héten belül minden választópolgárt levélben fog arra buzdítani, hogy nyilvánítson véleményt a népszavazáson. A választók arról szavaznak majd, hogy a bulinegyed néven ismert, Belső-Erzsébetvárosban lévő vendéglátó üzletek éjfél és reggel 6 között ne tarthassanak nyitva. A döntés mintegy 400-500 szórakozóhelyet érint – írta a lap, amely kitér arra is, hogy a kérdésben nagy a megosztottság az állandó lakhelyükön ténylegesen élők, az ingatlanukat kiadók, valamint a vendéglátóhelyet üzemeltetők között.

A polgármester kiemelte: az önkormányzat nem kampányol egyik álláspont mellett sem, a képviselő-testület december 12-i ülésén azért rendelte el a népszavazást, mert a kérdésben nem tudtak dönteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top