Aktuális

Ez történik ma, Korda György szülinapján

Budapesten csütörtökön reggel 7:31-kor kel fel a Nap, és 16:05-kor nyugszik. Korda György szülinapján ezekre számíthatunk:

2018. I. 04. 

Ezen a napon történt: 

1493-ban Kolumbusz Kristóf visszaindult az Újvilágból. 1865-ben a New York-i tőzsde megnyitotta első állandó székhelyét. 1939-ben megszületett Korda György táncdalénekes. 1945-ben brit-amerikai légitámadás érte Győr közlekedési célpontjait. 1986-ban az amerikai Voyager–2 űrszonda lefényképezte az Uránuszt. 1996-ban átadták az M1 autópálya Győr–Hegyeshalom közti szakaszát, ez lett az első díjköteles, koncessziós közút Magyarországon. 2010-ben átadták a Burdzs Kalifa felhőkarcolót Dubajban.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A nap mottója:

„A világ bennem is történik, nem csak a térben és az időben. Én is térfogat vagyok.”

(Márai Sándor)

Névnap:

Leona, Titusz, Aggeus, Amélia, Angéla, Benedikta, Izabella

Január negyedikén született:

Korda György, Jacob Grimm (Grimm fivérek) és Gáspár Győző (Győzike)

Időjárás:

A ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délnyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben csapadék nem valószínű, de késő estétől északnyugaton elszórtan lehet eső, zápor. Eleinte a nyugati, majd a déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és  plusz 3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top