Aktuális

Ez történik ma, Colin Morgan szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 07:32-kor kel fel a Nap, és 16:00-kor nyugszik. Colin Morgan szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. I. 1.           

Ezen a napon:

1463-ban Mátyás király és Podjebrád Katalin eljegyzése (tényleges esküvőjükre 1463. május 1-jén kerül sor). 1919-ben a csehszlovák alakulatok harc nélkül bevonulnak Pozsonyba. 1950-ben több környékbeli községet egyesítenek Budapest fővárossal. 1986-ban Colin Morgan szülinapja. 2008-ban megszűnik a Határőrség, beolvad a Rendőrség kötelékébe.

Colin Morgan

Colin Morgan északír színész.

A nap mottója:

Szaporodjon ez az ország
Emberségbe’, hitbe’, kedvbe’,
s ki honnan jött, soha soha
ne feledje.

Kányádi Sándor

Névnap:

Január elseje Fruzsina, Aglája, Algernon, Álmos, Bazil, Csoma, Csombor, Eufrozina, Konkordia, Odiló, Ruzsinka, Tóbiás, Vazul napja.  

Január elsején született:

Colin Morgan színész, Catherine McCormack színésznő

Időjárás:

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de délkeleten még több órára is kisüthet a nap. Délutánig csak északon lehet néhol gyenge eső, majd délutántól nyugat felől kiadós csapadék érkezik. Döntően eső várható, de az Alpokalján lehet havas eső is. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben több fokkal hűvösebb is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top