Aktuális

Ez történik ma, Zséda szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:32-kor kel fel a Nap és 15:58-kor nyugszik. Zséda szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017.  XII.  30.

Ezen a napon:

1916-ban az utolsó magyar király, IV. Károly és Zita királyné koronázása Budapesten, a Budavári Nagyboldogasszony-templomban. 1950-ben Vietnám, Laosz és Kambodzsa függetlenné válik Franciaországtól. 1953-ban árusítani kezdik a boltokban a színes televíziót (ára: 1175 dollár). 1974-ben Zséda szülinapja.

A nap mottója:

Fogadalmakat (…) soha nem teszek, mert úgy gondolom, ha az embernek változtatnia kell valamit az életén, akkor arra nem az évfordulók a legalkalmasabb időpontok. Ha kérhetek valamit az új évre, akkor az a béke és a nyugalom lenne, azaz hogy ne legyen rosszabb, mint az előző volt.

Zoltán Erika

Névnap: 

December harmincadika Dávid, Anízia, Aníziusz, Dakó, Dénes, Dienes, Dókus, Dózsa, Hunor, Liberátusz, Libériusz, Libor, Libóriusz, Lotár, Margit, Sebő, Sebők, Szabin, Zalán, Zoárd, Zuárd napja.  

December harmincadikán született:

Patti Smith énekesnő, Homonyik Sándor énekes és Zséda énekesnő.

Időjárás:

Délelőtt szinte mindenütt kisüthet a nap, de nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Északkeleten néhol tartósan megmaradó ködfoltok is lehetnek. Reggelig északkeleten még lehet kis mennyiségű havazás, napközben már számottevő mennyiség nem várható. Késő délutántól nyugat felől viszont ismét eleredhet az eső, északkeleten havas eső, hó is lehet. Az átmeneti zónában néhol ónos eső sem kizárt. A délnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 6 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top