Aktuális

A helyiek szerint féltékenység állhat a székkutasi gyilkosság hátterében

Két nappal ezelőtt megölte feleségét egy székkutasi férfi, miután összevitatkoztak. A Blikknek nyilatkozó helyiek szerint már egy ideje nem volt jó a kapcsolat a nő és a férje között, a gyilkosság hátterében a féltékenység állhat.

A székkutasiak szerint régebben sokszor lehetett együtt látni a családot, ahogy lovas kocsijukkal közlekedtek a Csongrád megyei faluban. Az eleinte kiegyensúlyozottnak tűnő családban azonban történhetett valami, a Blikknek névtelenül nyilatkozó helyeik szerint ugyanis egy ideje a szülők már külön éltek. A feleség korábban a nagyszülőkhöz költözött a két gyerekkel, 14 éves lányukkal és tízéves fiukkal. A szülők kapcsolata egyes vélekedések szerint a féltékenység miatt romlott meg, de valószínűleg a köztük lévő feszültséghez az is hozzájárult, hogy az apa beteg lett, és minden feladat az anyára hárult.

Mint megírtuk: B. Csaba (44) két nappal ezelőtt ölte meg feleségét egy disznóölésnél használt, úgynevezett taglópisztollyal. A férfi ezután magával is végezni akart, a halántékához emelte a fegyvert, de ő megúszta a lövést, és életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították a közeli kórházba.

A rendőrség emberölés ­miatt indított nyomozást az ügyben a férfi ellen.

A taglópisztoly nem igazi fegyver, de rendkívül veszélyes lehet – mondja Támba Miklós böllér a lapnak. Egy patronnal működik, de nem lövi ki a „tüskét” úgy, mint egy valódi pisztoly a töltényt. Amikor elsütik a szerkezetet, a benne lévő tüske 6 centiméterre előrerepül, majd visszahúzódik, így nem marad az állatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top