Aktuális

Bíróság elé áll a világbajnok kajakos halálát okozó részeg sofőr

Vádat emeltek a szentendrei úti baleset okozója ellen, aki két ember halálát okozta akkor, amikor nagy sebességgel belecsapódott a piros lámpa előtt várakozó másik autóba, amelyikben Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos is utazott.

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emeltek vádat azzal a 29 éves férfival szemben, aki két ember, köztük Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos halálát okozta egy autóbalesettel a Budapest III. kerületében található Szentendrei útnál, a Rákóczi utca és Czetz János köz kereszteződésében márciusban.

A nagy felháborodást kavaró esetről márciusban mi is beszámoltunk. Az ügyészség vádirata szerint a férfi többórás italozást követően gépkocsiját óránkénti 165-170 kilométeres sebességgel vezette a megengedett 70 helyett. A város felé haladva belerohant a balra nagy ívben kanyarodni szándékozó, éppen tilos jelzés miatt várakozó és biztonsági övvel bekötött sértettek autójába.

A vétlen gépkocsi sofőrje és utasa, Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos a helyszínen meghalt, míg a vádlott súlyosan megsérült.

A júliusig előzetes letartóztatásban, majd óvadék letétele folytán jelenleg házi őrizetben lévő, nyomkövető eszköz viselésére kötelezett férfira az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést kért, valamint javasolta, hogy tiltsák el a közügyek gyakorlásától. Megnyugtató, hogy a baleset okozóját végleg eltilthatják a vezetéstől, mivel a hatóság megállapította alkalmatlanságát a vezetésre.

A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top