Aktuális

Megtévesztő volt a Vodafone reklámja, 200 millióra bírságolták a céget

A távközlési vállalat együttműködő volt, még az ingyenes szerződésbontást is felajánlotta az érintett ügyfeleknek, így alacsonyabb lett a bírság.

Kétszáz millió forintos bírságot kapott a Vodafone a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH). Az összeg kevesebb mint a fele annak, mint amekkorára a távközlési vállalat számíthatott volna, ám mivel együttműködő volt, csökkentették a büntetést – írja a Portfolio.

A GVH azért marasztalta el a céget, mert 2013 októberétől megjelenő reklámkampányaiban nem mutatta be a készülékek akciós ára mellett, hogy a hűségidő alatt a készülékhez köthetően – tehát a telefonálási költségeken túl – mennyi havidíjat kell pluszban befizetni.

A Vodafone nem ismerte el ugyan a jogsértést, de együttműködő volt. Szigorította a megfelelési programját, módosította a kifogásolt készülékeladási konstrukciókat, és az érintett vásárlóknak felajánlotta, hogy ingyen felbonthatják a szerződést.

Ezek a tényezők csökkentették a bírság összegét, amelyet végül 200 millió forintban határozott meg a GVH.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top