Aktuális

Megkéselte a mozdonyvezetőt, most bíróság elé áll

Vádemelésre számíthat N. Valentin, aki combon szúrt egy mozdonyvezetőt a kétegyházi vasútállomáson.

N. Valentin megkéselt egy mozdonyvezetőt a kétegyházi vasútállomáson, amiért a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés kísérlet elkövetésével gyanúsítja a 22 éves román fiatalembert. A rendőrség nem tér ki arra, hogy a fiatal miért szúrta combon azt a mozdonyvezetőt, akivel korábban közös vonaton utaztak Romániából Magyarországra.

Ezzel a késsel szúrt N. Valentin – fotó: police.hu

A tájékoztatás szerint a 22 éves N. Valentin 2017. január 18-án, 7 óra körül vonattal érkezett Romániából Magyarországra. A vonaton utazott egy mozdonyvezető is, aki nem sokkal korábban Romániában fejezte be a munkát, és éppen hazafelé tartott.

A támadás helyszíne – fotó: police.hu

A mozdonyvezető a kétegyházi vasútállomáson leszállt a vonatról, majd a peronon a mozdony felé gyalogolt, amikor a román férfi hátulról rátámadt. Egy késsel combon szúrta, majd amikor áldozatának sikerült felállnia, továbbra is agresszíven közelített felé. N. Valentint a mozdonyvezető egyik kollégája fékezte meg, a szolgálatban lévő jegyvizsgáló pedig értesítette a rendőrséget.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányág Vizsgálati Osztálya a történtek miatt elrendelt nyomozást 2017. december 21-én lezárta, és a büntetőeljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Békés Megyei Főügyészségre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top