nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Ezt kérte karácsonyra a Dózsa György úti gázoló

Ezt kérte karácsonyra a Dózsa György úti gázoló

Márciusig meghosszabbította a bíróság M. Richárd házi őrizetét, így a Dózsa György úti gázolással gyanúsított férfi szigorú felügyelet alatt tölti a karácsonyt. Annak ellenére döntött így a bíróság, hogy M. Richárd és védője kérte a házi őrizet megszüntetését. Időközben újabb ügyben indult eljárás a gyanúsítottal szemben.
NLCafé
f Ajánlom

Három hónappal, 2018. március 21-ig meghosszabbították M. Richárd házi őrizetét, és a nyomkövetőt is folyamatosan viselnie kell. A Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja és ügyvédje karácsonyra való tekintettel kérte, hogy szüntessék meg a gyanúsított elleni kényszerintézkedést, ám a bíróság, bár megalapozottnak találta a kérést, nem látta biztosítottnak azt, hogy M. Richárd ne követne el újabb bűncselekményeket a házi őrizet megszüntetése után.

Fotó: MTI / Mohai Balázs

A védő szerint M. Richárdnak vállalkozóként több üzletben van érdekeltsége, ezért számára nélkülözhetetlen a szabad mozgás, illetve az ünnepek közeledtével pedig családi okokból is fontos lenne számára enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása.

A bíróság szerint viszont M.Richárd esetében a bűnismétlés veszélye olyan mértékű, amely csak a házi őrizet meghosszabbításával zárható ki, a lakhelyelhagyási tilalom nem lenne erre alkalmas. 

A taláros testület mindezt abból szűrte le, hogy M. Richárdot sem a vele szemben kiszabott büntetések, sem az ellene indult büntetőeljárások nem tartották vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől.

A bíróság megállapította azt is, hogy M. Richárd ellen újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt indult eljárás, ami csak megerősíti a döntést.

Megosztás Facebookon