Aktuális

Nem áll fenn a szökés veszélye, kiengedték a házi őrizetből Vizoviczkit

Már elhagyhatja otthonát, de lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság Vizoviczki Lászlóval szemben. A házi őrizetet azért oldották fel, mert vagyoni és családi helyzete alapján nem áll fel a veszélye a szökésnek.

A Fővárosi Ítélőtábla a Pestisrácok.hu-val közölte, hogy Vizoviczki László házi őrizetét lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették. A  90-es és 2000-es évek pesti éjszakájának alvilági vezetője eddig nem sértette meg a házi őrizet szabályait, és olyanok a körülményei, hogy az ítélőtábla szerint a férfi nem fog megszökni vagy elrejtőzni. Vizoviczki „az átlagosnál lényegesen jobb és rendezettebb családi körülmények között él, a lakhatása, megélhetése biztosított, vagyoni helyzete rendezett, és hat kiskorú gyermeke ugyancsak Magyarországhoz köti” – írják. 

Vizoviczki László
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A táblabíróság utalt arra is, hogy ha az elsőfokú ítélet jogerőssé válik, Vizoviczkinak már csak tizenegy hónapra kell visszamennie a börtönbe, mert a többit előzetesben és házi őrizetben már letöltötte. 

Vizoviczki László ellen számos bűntetűügy zajlik, 2017 áprilisában felbujtóként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban ítélte 7 évre első fokon a bíróság. Több mint 600 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték, és nyáron 250 millió forintos óvadék ellenében került házi őrizetbe. Vizoviczki – akit többek között azzal is vádolnak, hogy magas rangú rendőröket vesztegetett meg – fellebbezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top